Υλικά που θα χρειαστείς για την γέμιση:
- 500 γρμ γάλα
- 2 Κομπόστες Βύσσινο (425 g)
- 100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλική
- 45 γρμ. κορν φλάουερ (αραιωμένο με 3 κουταλιές γάλα)
- 2 βανίλιες
- 1 φύλο ζελατίνης (μουλιασμένο σε νερό)
- 1/2 κ.σ βούτυρο
Υλικά για την γκανάζ:
Υλικά για το κέικ: (το κέικ μπορείς να το φτιάξεις απο την προηγούμενη μέρα)
- 500 γρμ. ζάχαρη
- 500 γρμ αλεύρι
- 100 γρμ. κακάο
- 250 γρμ μαργαρίνη (εκτός ψυγείου μαλακιά)
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρμ. κουβερτούρα
- 150 γρμ κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι
- 50 γρμ βούτυρο
Πως να το φτιάξεις:
Ξεκινάμε με το κέικ: χωρίζουμε τα αυγά (ασπράδια με κρόκους). Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη, χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε τους κρόκους, την βανίλια και εναλλάξ με δόσεις ξινόγαλα και γάλα (μέχρι να τελειώσουν) όσο συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα . Ξεχωριστά ενώνουμε το αλεύρι με το κακάο, την σόδα και το αλάτι. και το ρίχνουμε στο μίξερ μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε ευγενικά με μια μαρίζ (πλατιά ελαστική σπάτουλα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πρίν το κόψουμε.
Συνεχίζουμε με την γέμιση: Σουρώνουμε τα βύσσινα απο το σιρόπι αλλά κρατάμε το σιρόπι τους.
Κόβουμε τα βύσσινα σε τέταρτα και κρατάμε 8 για να στολίσουμε την τούρτα.
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς την ζάχαρη με το γάλα και την βανίλια μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το (αραιωμένο με γάλα) κόρν φλάουερ και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με έναν αυγοδάρτη.
Σε πολύ χαμηλό μάτι βάζουμε το κατσαρολάκι να πάρει 2-3 βράσεις αλλά θα πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια. Τραβάμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη και το βούτυρο.
Το βάζουμε σε ένα μπόλ σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
(Πριν την χρησιμοποιήσουμε την χτυπάμε με το μίξερ χειρός)
Τέλος ετοιμάζουμε την γκανάζ: Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα (στο φούρνο μικροκυμμάτων είναι μια εύκολη λύση). Με την διαδικασία του bain marie (μπεν μαρί) λιώνουμε την κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με το βούτυρο και το ζεστό γάλα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στήσιμο της τούρτας:
Αφού έχουμε κόψει το κέικ σε 3 φέτες χωρίς να το διαλύσουμε.

Με ένα πινέλο απλώνουμε αρκετή ποσότητα από το σιρόπι βύσσινου στην πρώτη φέτα του κέικ-παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα και το 1/3 της ποσότητας των κομμένων κερασιών.

Συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση επαναλαμβάνοντας την διαδικασία.
Και τέλος αφού βάλουμε και την τρίτη φέτα του κέικ….

Ρίχνω παραπάνω από την μισή ποσότητα της γκανάζ και αφού την απλώσω ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά προσθέτω γκανάζ πάντα από πάνω και την απλώνω ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες.

Και να γίνει κάπως έτσι….

Μπορείς να ντεκοράρεις με σαντυγί πάνω να ακουμπήσεις τα κεράσια και τριμμένη κουβερτούρα….

Καλή επιτυχία