Έφτιαξα για όλους εσάς που θέλετε εύκολες και γρήγορες λύσεις μια ταχύτατη διαδικασία… παραλλαγή της Lemon Pie.
Υλικά για την τάρτα:
340 γρ. μπισκότα πτι μπερ
60 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο
Υλικά για την lemon Curd:
200ml χυμό λεμονιού
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο
Ξύσμα απο τα λεμόνια
λίγο ψιλοκομμένο τζίντζερ (προεραιτικά)
3 αυγά
Για την μαρέγκα:
5 Ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς ίχνη κρόκου)
90 γρ. ζάχαρη κρυσραλική
90 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την κρέμα λεμονιού η οποία πρέπει να εκτελεσθεί σαν προετοιμασία τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα.
Βάζουμε όλα τα υλικά της lemon curd σε δυνατή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι.
Όταν βράσουν τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τα 3 αυγά. Στην συνέχεια ξανατοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα για 10 περίπου λεπτά.
Κρυώνουμε στο ψυγείο.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τριμμένο το πτί μπερ τοποθετούμε την ζάχαρη και το βούτυρο λιωμένο.
Πλάθουμε καλά ώστε να δημιουργούνται στα χέρια μας μπαλάκια. Αν δεν συμβαίνει αυτό, χρειάζεται κι άλλο βούτυρο το μείγμα.
Το πιέζεται με τα χέρια σας να γίνει μια σταθερή βάση σε όλη την επιφάνεια.
Απλώνεται απο πάνω την lemon curd προσεκτικά να πάει παντού και να υπάρχει παντου το ίδιο ύψος.
Για την μαρέγκα χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα καθαρό και στεγνό μπόλ.
Όταν τα ασπράδια αρχίσουν να αφρατεύουν αρχίζουμε απο ψηλά να ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Όταν αφρατέψει αρκετα (τουλάχιστον πενταπλάσιο όγκο απο την αρχική ποσότητα) ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μαλακά για να μην χάσουμε αέρα.
Απλώνουμε την μαρέγκα απο πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για ένα περίπου λεπτό!
Η συνταγή δημοσιεύθηκε αρχικά 19/10/16 https://charisalexandres.blogspot.com/2016/10/lemon-pie.html